2020-03-01 08:30:46• hírek • refszatmar.eu

Hála a tizenegy éves Hit és gyógyításért

Lelkészek, papok, orvosok, zenészek és sokan mások vették ki a részüket az elmúlt tizenegy évben a Hit és gyógyítás nevű előadássorozatban, mely sokat segített az embereknek abban, hogy hittel, reménykedve éljék meg betegségüket, gyógyulásukat, és ugyanezzel a hittel fogadják a pácienseket.

Pénteken dr. Vass Zoltán laboratóriumi főorvos konferálásával kezdődött a megszokott időpontban a születésnapi alkalom a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében.
 

A hit részben Huton Radu batizgombási görögkatolikus parókus szólt az egybegyűltekhez hitről, reményről, szeretetről. Ezt követően dr. Bzduch Zsolt neurológus főorvos a cukorbetegség neurologiai vonatkozásairól értekezett és természetesen minden felmerülő neurologiai kérdésre szívesen válaszolt az interaktív részben. A diabéteszes neuropátia az idegrendszer olyan kóros elváltozása, amely kapcsolatba hozható a diabetessel. Leggyakoribb formája polyneuropathia, melynek súlyossága az egyszerű érzékiesésektől a súlyos bénulásokon át az érintett végtag amputálásáig tart. Tünetei a kezdeti panaszok a végtagok végén megjelenő téves érzések, zsibbadások, melyek később fokozatosan erősödő fájdalomhoz, súlyosabb esetekben különböző fokú bénulásokig vezethetnek. A kezelést illetően az első és legfontosabb lépés a beteg hozzáállása és kollaborálási készsége. A jenlevő orvosok bátorították a jelenlevőket arra, hogy tegyenek meg mindent a gyógyulásuk érdekében, a sokszor túlterhelt orvosokkal szemben türelmesek, de a gyógyulást illetően kitartóak legyenek.
 

A Lanka Duó, azaz Papp Krisztina szigetlankai kántornő és Csorvási Mihály szigetlankai presbiter hozott néhány lélekemelő dalt, reményt és útmutatást adva egy olyan helyre, hol „nem lesz sírás, szenvedés, nem lesz többé holdvilág, nem váltja nap az éjszakát, nem lesz õsz, tél és tavasz, nyár. nem bánthat már e világ, nem vádolnak minket már, mert fenn lakik a mennyben az igazság.” A végén Kovács Árpád meglepetésverssel szolgált. Közben Vass Csaba képzőművész Egy város képei című grafikai tárlatát is megtekinthették a jelenlevők.
 

Ez volt az utolsó olyan születésnapi alkalom, ahol Sipos Miklós esperes, mint házigazda németi lelkész volt jelen, hiszen ez év őszén nyugdíjba vonul. Isten áldását kívánták életére, családjára és majd a nyugdíjas éveire is!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: